May

FARABİ SEYYAHLARI BU KEZ UZAK DİYARLARDA!

Erasmus+ projeleri kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen  “2022-1-TR01-KA121-SCH-000062493” nolu projenin konsorsiyum üyesi olarak; okulumuz Farabi Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Burçin AYKURT ÇALIŞKAN ve 5 öğrencimiz (Simay ÇAĞLAYAN, Dilara PEHLİVAN, Havvanur AYDIN, Muhammed Yusuf ARABACI, Gökhan Çağrı GEL) 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında Çekya’nın Prag kentinde bulunmuşlardır.

Öğrencilerimiz rehber öğretmenleri eşliğinde “EDUCAnet - Gymnázium, střední odborná škola a základní škola Praha, s.r.o.”daki önceden planlanan derslere ve etkinliklere katılmışlardır.

Bu sayede öğrencilerimiz farklı ülkedeki akranlarıyla iletişim kurma şansı yakalamışlardır. İngilizce, Almanca ve Çekçe işlenen derslere katılma fırsatı bulmuşlar, karşılıklı yapılan sunumlarla da hem gidilen ülkenin kültürü hem de kendi kültürümüz hakkında bilgiler paylaşılmıştır.

Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz; ders ve etkinlikler sonrasında kalan zaman diliminde de şehir turu yaparak kültürel birikimlerini arttırma fırsatı bulmuşlardır.

May

Öğrencimiz Damla Nur YILMAZ tekwando birincilik ve Berrin OZAN üçüncülük almıştır. Tebrik ederiz

Haz

Okulumuz görsel sanatlar öğretmenimiz Kumru GÖK' ün gerçekleştirdiği "İleri Dönüşüm Sergimiz" Özdilek AVM de pazar 22:00 a kadar açıktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizde emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.